Hoe werk ik?

Wat leuk dat je belangstelling toont in mijn werkwijze. Ik vertel je graag wat meer over hoe ik te werk ga en welk proces ik volg bij het maken van verschillende maatwerk meubelen die precies op maat gemaakt zijn voor jouw situatie.

Stap 1

Als allereerste stap is het belangrijk om te kijken naar jouw ideeën en de ruimte waarin het meubel moet komen. Dit is van belang om de haalbaarheid van het meubel en eventuele andere factoren mee te nemen in het ontwerp. Vaak krijg ik opdrachten omdat een standaard oplossing niet past of niet mooi is, de keuze voor maatwerk is dan vooraf al gemaakt. Dit zorgt er voor dat de meubels vaak niet zo eenvoudig zijn als je soms zou denken. Hierdoor is het goed om eerst samen te kijken naar jouw ideeën en daarover te brainstormen.

Stap 2

Als we klaar zijn met het idee ga ik aan de tekentafel zitten om te kijken wat er gemaakt moet worden. Op basis hiervan maak ik een vrijblijvende offerte voor je waarin ik de materialen en de werkzaamheden meeneem. Deze offerte stuur ik je toe en dan kan je beslissen of je het maatwerk meubel wil laten maken of niet.

Stap 3

Ik ga er vanuit dat de offerte matcht bij wat je in gedachten had en als deze akkoord is gegeven ga ik aan de slag met het maken van de meubels. Dit doe ik in de werkplaats die ik aan huis heb. Ik maak zo veel mogelijk in de werkplaats op maat zodat jij zo min mogelijk rotzooi in huis hebt en het zo snel mogelijk klaar is. Helaas is niet alles vooraf te maken (bijvoorbeeld omdat het dan niet meer door de deur past) dus dan gaan we door naar stap 4.

Stap 4

Als het voorbereidende werk gedaan is kom ik het meubel op locatie plaatsen. Hierbij probeer ik zo veel mogelijk voorbereidend werk al gedaan te hebben zodat het meubel meteen past. Soms moet er hier en daar nog wel eens wat bijgewerkt worden. Hiervoor heb ik voldoende gereedschap bij om dat meteen aan te passen en het meubel goed passend te plaatsen. Bij sommige zwaardere meubelen is het ook handig dat er iemand aanwezig is om ze mee op hun plaats te zetten. Dit zal ik uiteraard vooraf zelf aangeven.

Ik vind het belangrijk dat je een meubelstuk hebt waar je lang plezier van gaat hebben en dat volledig voldoet aan jouw wensen. Daarom steek ik ook het liefste wat extra tijd in stap 1 en 2 zodat ik zeker weet dat we op de juiste weg zijn en je jarenlang kan gaan genieten van jouw nieuwe maatwerk meubel. Heb je zelf een uitdagende klus of een idee voor een maatwerk meubel dat je zou willen laten maken? Neem dan gerust contact met me op!